Sanningar och myter om testosteron

Testosteron är det manliga könshormonet som styr flera viktiga funktioner i mannens kropp. I filmerna med ”Testo” presenterar vi sanningar och myter om testosteron.

Övervikt Sexualitet Trötthet Åldrande Om testosteron Mannens utveckling

Övervikt

Visste du att 40% av alla män med övervikt kan ha låg nivå av manligt könshormon?

57% av alla vuxna svenska män är överviktiga eller feta. Övervikt och fetma kostar totalt samhället 48,6 miljarder/år (2016).

Prevalens och kostnad:
Andersson E, Welin K-O & Steen Carlsson K. Kostnader för fetma i Sverige idag och år 2030. IHE-Rapport 2018:3, IHE: Lund.

Sexualitet

Minskad sexlust kan i vissa fall bero på en för låg nivå av manligt könshormon. Känner du igen dig? Då är du inte ensam.

Trötthet

Den här filmen handlar om hur trötthet, koncentrationssvårigheter, humörsvängningar och sömnproblem kan bero på ett för lågt testosteronvärde.

Åldrande

När mannen kommer upp i åren händer det att han går upp lite i vikt och får minskad sexlust. Är det ett manligt klimakterium?

Om testosteron

Visste du att både män och kvinnor producerar manligt könshormon? Lär dig mer om hur det fungerar.

 

Mannens utveckling

Lär dig mer om hur mannens könshormon påverkar hans utveckling genom hela livet, på två minuter!

Nyheter

Mäns mentala hälsa i fokus 2020

Varje år genomförs Men’s Health Week i en lång rad länder över hela världen, för att sätta fokus på FN:s globala mål för mäns hälsa. Under vecka 24 arbetar organisationer, myndigheter och arbetsgivare på olika nivåer aktivt för att: minska den tidigare dödligheten hos män till följd av icke smittsamma sjukdomar (NCD:s) samt oavsiktliga och […]

Läs mer

08/01/2020

Klinisk sexolog gör entré på manshälsafördig.se

På manshälsafördig.se kan du nu läsa en artikel av en klinisk sexolog. Maria Markevind är en av Sveriges få kliniska sexologer och kommer framöver att dela med sig av sina kliniska erfarenheter av sex- och samlevnadsfrågor för män och kvinnor. Maria är inte bara klinisk sexolog, utan även specialiserad i psykiatri. Det innebär att hon […]

Läs mer

16/12/2019

Välkommen till Manshälsafördig, den nya hälsoportalen för män!

På manshälsa för dig får du svar på vad som händer i kroppen i takt med att du blir äldre, information om olika sjukdomar som kan drabba män samt lära dig mer om varför det manliga könshormonet testosteron är viktigt för att mannen ska må bra. Manshälsafördig.se är en levande hälsoportal, som kontinuerligt kommer att […]

Läs mer

10/09/2019